De ce etans

– 7 avantaje construind cu sistemele de etansare ale lui ISOCELL
– Crearea unui climat placut în încaperi si totodata facând economii
– avantajele sistemelor de etansare ISOCELL sunt evidente în acest sens:

1. Economisirea energiei

Chiar și la casele cu o bună izolație se înregistreaza pierderi de până la 60 % datorită scurgerilor/ răsuflărilor din învelisul casei. Aerul rece pătrunde printre rosturi și fisuri și trebuie reîncalzit prin sistemul dvs. de încalzire. O izolație etanșă bine executată vă ajută să economisiți energie și prin urmare costuri.

2. O termoizolatie mai buna

Rosturile din elementele de construcție exterioară deteriorează efectul termoizolației în mod considerabil. Un exemplu: în cazul unui element de construcție cu dimensiunile 1×1 metru și o grosime de 14 cm care prezintă un rost continuu de doar 1 mm, valoarea U se deteriorează de la 0,3 la 1,44 W/m2K. O izolație completă a casei executată etanș apăra nu numai de frig dar și de arșița din timpul verii.

3. Protectie împotriva apei de condens

Apa de condens din construcție deteriorează mai întâi valoarea U. Devine însa problematic când efectul acesteia provoacă deteriorări grave ale construcției, atunci cA¢nd umiditatea nu se usucă destul de repede. Conform unei evaluări, două treimi din toate pagubele rezultate din condens în domeniul construcției sunt rezultatul unei etanșeități insuficiente.

4. O calitate mai buna a aerului

Locurile neetanșe din zidaria interioară afectează climatul încăperilor, deoarece prin aer pătrunde atât praf cât și fibre de izolație. Etansarea pereților cu produsele ISOCELL asigură la o aerisire corectă sau prin utilizarea aparetelor de aer condiționat o calitate bună a aerului din încăperi.

5. Curentul este interzis

Expresia „tornada din priza” influenteaza negativ confortul unui spatiu de locuit. Aerul rece care patrunde prin locuri neetanse este mai greu si se deplaseaza din acest motiv în punctul cel mai jos din încapere, adica deasupra pardoselii. Se instaleaza un sentiment neplacut prin racirea picioarelor. În acest caz, chiar si o izolatie buna în subsol nu ajuta la nimic, daca aerul exterior patrunde prin alte fisuri.

6. Functioneaza aparatul de aer conditionat

Daca dispuneti de un sistem mecanic de aerisire, cladirea trebuie sa fie extrem de etansa, în caz contrar este afectata functionarea aparatelor de aer conditionat. Valoarea maxima admisa pentru patrunderea aerului este conform normelor ISO 9972 de trei ori mai mare ca la o cladire fara acest sistem de aerisire.

7. Zgomotul ramâne afara

Zgomotul patrunde si prin cele mai mici fisuri. Chiar daca elementele de constructie care înconjoara spatiul dispun de o buna izolatie fonica, rosturile pot contribui la ridicarea nivelului de zgomot. Cu ajutorul sistemelor de etansare ISOCELL puteti rezolva si aceasta problema iar zgomotul deranjant ramâne afara.

Densitatea aerului si a vântului este o marime hotarâtoare pentru o termoizolatie functionala. Locurile neetanse înrautatesc valoarea etansarii dar pot provoca si pagube la constructie.

În special, în constructia de case cu energie scazuta si cele pasive sunt cerute solutii individuale. Tocmai pentru aceste cazuri ISOCELL si-a facut un nume cu un sistem de produse care, armonizând perfect împreuna, ofera solutii la probleme diferite.

ISOCELL se bazeaza pe o perioada de dezvoltare de ani de zile în domeniul benzilor adezive si al materialelor de izolare de o calitate deosebita. Rezultatul obtinut sunt produsele care satisfac cele mai înalte cerinte de calitate.

Printr-o colaborare intensiva cu unitatile de prelucrare putem garanta o fabricatie rationala si simpla.